Sluta tappa motivationen när du försöker nå dina mål

0

Hur många gånger har du försökt fullfölja ett löfte till dig själv, endast för att efter ett par veckor totalt tappa motivationen och gå tillbaka till samma gamla mönster? Har du delat med dig av nyårslöften som du inte kunde hålla och sedan skämts för att de rann ut i sanden?

Goda nyheter: Du är inte så hopplös som du tror! Allt som krävs är en annorlunda inställning än den du så länge trott är den rätta. Det är nämligen mänskligt och väldigt normalt att man tappar motivationen när man tagit sig an för mycket samtidigt. Väldigt få människor besitter förmågan att fullständigt vända sitt liv över en natt. Det är inte du som är oambitiös och lat.

1. Sänk dina ambitioner

Det kan verka motsägelsefullt att inte ha höga ambitioner om man vill nå långt. Men faktum är att det oftast är ens egna höga förväntningar som förstör för en. Felet som så många gör är att de lovar sig själva något de inte kan hålla. De går från att vara stillasittande till att försöka nå alla sina mål samtidigt. Detta bäddar bara för ännu ett misslyckande.

Det du faktiskt bör göra är att sänka dina ambitioner en aning i början. Det kräver mindre av ditt psyke och du kan gradvis vänja dig vid det du ska göra. På samma sätt som man kan trappa ner och bli kvitt dåliga vanor, kan man trappa upp nya, goda vanor.

2. Sätt delmål

Du har säkert hört det tusentals gånger, men det är självklart inte utan anledning. Utan delmål är det bara slutdestinationen man ser. Eftersom det kan vara ganska långt dit måste man uppskatta resan, annars kan den kännas för lång för att genomföra.

Varje gång du gör ett framsteg, påminn dig själv om att du är på rätt väg. Du kan ju faktiskt förändras!

3. Föreställ dig en plats du inte vill befinna dig

Det är inte direkt bekvämt att tänka tillbaka på dåliga minnen, men när det kommer till motivationen kan det vara ett bra verktyg. Har avsaknaden av det du vill uppnå någon gång orsakat dig lidande? Kanske har andra människor påpekat dina brister?

Påminn dig själv varför du påbörjat denna resa och vad det är för något du inte vill falla tillbaka till. Din resa är värd varenda sekund för att du ska slippa må dåligt igen!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here