Så här gör man för att komma över sitt ex på riktigt

0
komma-över-sitt-ex
Att komma över ditt ex kan vara lättare än du tror. Det gäller bara att veta hur.

Separera, bli dumpad, göra slut — en del av vår natur och nästan lika oundvikligt som döden. Men till skillnad från döden innebär inte en separation slutet av livet, utan snarare en pånyttfödelse. Även om det för många känns som det värsta de någonsin kommer uppleva, är det alltid något som är “menat att hända”. Du kanske inte kan se det så just nu, men så småningom kommer det klarna. För om det hade varit menat att vara, hade det varit.

Det spelar ingen roll om du vandrat den ensamma stigen förut, eller om det är första gången ditt hjärta krossats — du är varmt välkommen till klubben. Vi är här för att ge dig alla verktyg du behöver för att komma över ditt ex. Även om du känner dig som den mest ensamma människan i världen just nu har du aldrig varit mindre ensam!

Bryt all kontakt

Det är det absolut svåraste man kan göra, men även det viktigaste. Om du fortfarande har känslor för personen kan ni helt enkelt inte fortsätta ha kontakt. Kanske har ditt ex föreslagit att ni ska vara vänner, men för att läka dina sår behöver du just nu rikta uppmärksamheten mot dig själv.

Var tydlig och ärlig mot ditt ex när du säger att du inte längre vill ha kontakt. Du vill inte att personen ska höra av sig till dig ibland och fråga hur du mår. Ni ska inte heller gratta varandra på födelsedagar och liknande. Ingen kommunikation får ske!

Hela syftet med att bryta kontakten är att du ska kunna fokusera på dig själv och lämna tankarna om ditt ex i ditt förflutna. Kanske kan ni vara goda vänner någon gång i framtiden, men allt har sin tid.

Om du respekterar att ert förhållande tagit slut, bör ditt ex respektera att du vill ha sinnesfrid och tid att läka. Det är inte alls själviskt att blockera personen om det skulle krävas. Från och med nu handlar livet om dig.

Vänd dig till vänner och familj för stöd

Du kommer aldrig lösa dina problem genom att söka stöd hos problemet, det vill säga ditt ex. Du kommer heller aldrig lösa problemet mellan dina två öron. Så det du bör göra när du brutit kontakten är att ta stöd från vänner och familj.

Om du är en person som inte brukar uttrycka dina mörkaste känslor kan det vara svårt, men det är dags nu. Att tala ut om dina känslor är kritiskt för att du ska kunna läka snabbt och permanent. Undertryckta känslor kommer garanterat komma tillbaka mycket starkare, så bestäm dig för att vara öppen nu.

Majoriteten av alla människor över 20 har någon gång gått igenom det du går igenom idag. De vet hur det känns och hur viktigt det är att ha någon att prata med. Så var inte rädd för att inte bli tagen på allvar eller inte bli förstådd.

Jobba på dig själv och säkra din framtid

Det är okej att sörja och emellanåt känna sig apatisk. Ingen ska heller klandra dig för att du tar ledigt från jobbet ett tag om så krävs. Men så småningom måste du inse att det är du som väljer när livet går vidare. När du återupptar dina normala aktiviteter kommer du kunna känna dig normal.

En av anledningarna till att bli dumpad gör så ont är för att alla visioner man hade om framtiden har vänts upp och ner. Det du behöver göra nu är att säkra din nya framtid utan partnern. Jobba på dina brister och fundera på vad som gör dig till den bästa du kan vara. Använd denna svåra period till att bli en bättre version av dig själv.

Tänk på personen du var innan du blev tillsammans med ditt ex. Vem var du egentligen då? Vad hade du för ambitioner? Försök att hitta tillbaka till dig själv. Lär dig att uppskatta ensamheten igen. För visst fanns det en tid när romantiska relationer inte var allt för dig?

Du är en vuxen person som är kapabel att ta hand om dig själv. Du är inte beroende av någon annan för att din vardag ska fungera!

Ta en paus från sociala medier

När du kikar på ditt ex’s sociala medier beter du dig som en drogmissbrukare. Det är inget illa ment, utan snarare ett sätt att måla upp en bild av vad som händer inom dig. Du är besatt av ditt ex och du försöker ge dig själv en fix. Du letar efter alla möjliga små tecken på att detta inte är slutet mellan er. Dessvärre gör du bara saken värre för dig själv eftersom det enda du hittar är smärta.

Ditt ex kommer inte direkt framställa sig själv som en person som lider av er separation — snarare tvärtom kommer det verka som att den har gått vidare och är lycklig. Detta är en väldigt destruktiv tro att ha med sig när man försöker komma över sitt ex. Det är troligtvis inte bara du som lider, men skynda dig gärna att bli den som kommer över det först!

Om du fortsätter plåga dig själv genom att skrolla igenom alla sociala medier kommer din läkningsprocess ta mycket längre tid. Detta är också en typ av kontakt och kontakten måste ju som sagt brytas! Gör dig själv en tjänst och ta en paus från dina sociala medier.

Romantisera inte ditt ex och ert förhållande

För det var egentligen inte bra, eller hur? Då hade det ju inte tagit slut till att börja med. Bara faktumet att det tog slut borde plantera en tanke i huvudet på dig. Det berodde ju faktiskt på något och du kunde antagligen inte ha påverkat det ändå!

Med alla fina minnen är det allt för lätt att tänka tillbaka på allt som var positivt i förhållandet. Men för att komma över sitt ex bör man rikta uppmärksamheten mot allt som var negativt istället.

Tänk på alla de där bristerna du nonchalerade endast för att du älskade personen. Den du trodde var så perfekt för dig var antagligen inte det. När du romantiserar ditt ex håller du fast vid det förflutna istället för att släppa taget. Kom ihåg att det finns en mer passande partner för dig där ute!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here