Det enda sättet att få tillbaka sitt ex efter man blivit dumpad

0

Det finns många anledningar till att förhållanden tar slut och många gånger finns det faktiskt goda skäl, t.ex att relationen är psykiskt ohälsosam för en eller båda parter. Det kan bland annat handla om otrohet, bråk eller manipulation. Ibland är två individer bara inte kompatibla med varandra, och då kan det, om ingen annan lösning finns, vara bra att gå skilda vägar.

Men ibland tar även hälsosamma förhållanden slut på grund av anledningar som är svåra att påverka, som t.ex att glöden som en gång fanns helt enkelt har slocknat. Det vill säga att ditt ex har slutat attraheras av dig och förlorat sina känslor. Det behöver dock inte innebära slutet. Om det fortfarande finns potential till en bra relation finns det en chans att ditt ex återvänder.

Jag vill att vi ska vara tillsammans igen, vad kan jag göra?

Det första du bör göra är att fråga dig själv: Är detta något jag innerst inne vill och tror är bra för mig, eller är jag bara rädd för att vara ensam? Kan jag lita på personen? Fyller personen mig med glädje och energi, eller mest bara sorg och oro?

Många gånger när man är kär och saknar en annan människa är det lätt att bortse från allt som var negativt i förhållandet. Även om det i stunden kan vara svårt bör du försöka tänka rationellt. Försök skilja på dina känslomässiga behov och en god relation. Bara för att du är kär i eller behöver personen, betyder det inte att den var eller kommer vara bra för dig.

Du förtjänar någon som kontinuerligt växer med dig och står vid din sida även i den tuffa vardagen. Detta innebär att din partner bör investera lika mycket tid och energi i dig, älska dig villkorslöst, vara dig trogen och inte ge upp på dig under en svår period. Någon som aldrig eller bara ibland visat dig tecken på dessa egenskaper är ej värd din tid.

Jag är övertygad om att vi är bra för varandra. Vad är nästa steg?

“Att bryta all kontakt och skapa avstånd kan framkalla en tomhet, saknad och därmed en ny gnista hos ditt ex.”

Om ditt ex gjort slut med dig på grund av att han eller hon förlorat sina känslor för dig finns bara ett alternativ: Sluta böna och be och bryt istället all kontakt. Även om alla människor är olika så är detta en väldigt viktig regel som grundas i den mänskliga psykologin.

Minns du varför du först blev kär i ditt ex? Det är inte säkert du gör det, men du är nog iallafall ganska övertygad om att det inte var för att någon bad eller tvingade dig. Att böna och be till någon som uttryckt att den inte är kär i dig är extremt kontraproduktivt. Att däremot bryta all kontakt och skapa avstånd kan framkalla en tomhet, saknad och därmed en ny gnista hos ditt ex. Personen behöver helt enkelt inse vad den har förlorat.

Även om du själv anser att du inte bönar och ber till ditt ex, skickar du signaler om din fortsatta tillgänglighet om du upprätthåller en “vänskaplig kontakt”. Även detta minskar dina chanser att du och ditt ex kommer ha en kärleksrelation igen. Vill du ha tillbaka ditt ex, bryt kontakten idag!

Hur kan jag få mitt ex att bli intresserad av mig igen?

“Tänk efter vad som skulle göra dig till en bättre person. Lär dig en ny färdighet, rör dig bättre eller jobba på din självkänsla.”

Jag vet vad du tänker nu. Hur ska jag kunna bryta kontakten med någon som jag älskar och har spenderat så mycket tid med? Det korta svaret är: fokusera på dig själv. Genom att fokusera på dig själv och rikta dina tankar åt ett annat håll kommer du inte bara växa som person, utan även bli mer attraktiv igen. Du kommer att göra dig själv något gott och samtidigt påminna ditt ex om vad som gör dig till en fantastisk människa och kärlekspartner.

I många förhållanden blir en eller båda parter så tillfredsställda av varandra att de glömmer bort sånt som var viktigt innan de träffades. Andra aspekter i ens liv blir irrelevanta för att man helt enkelt nöjer sig med kärleken. Man kanske slutar med hobbies och intressen eller till och med slutar träffa vänner som är bra för en. Detta är ett stort misstag man kan göra i ett förhållande, men också något du nu har möjligheten att återfinna och ta tillbaka.

Känner du inte igen dig i just detta finns det många andra saker du kan göra för din personliga utveckling. Tänk efter vad som skulle göra dig till en bättre person. Lär dig en ny färdighet, rör dig bättre eller jobba på din självkänsla. Försäkra dig bara om att du inte gör det i syfte att ändra dig själv för någon annan. Allt du gör för dig själv ska vara just för din egen skull. Att du blir en bättre person i andras närhet är bara en bonus.

Att försöka bryta kontakten med sitt ex och sen bara sitta och vänta på bättre tider kommer kännas som ett meningslöst spel, som dessutom minskar dina chanser att det faktiskt inträffar. Om du inte gör något annat än att sitta och längta och vänta på er återförening riskerar du också att bli svag och ta kontakt. Om du trots allt ändå lyckas hålla dig ifrån all kontakt, finns det en risk att du blir ivrig när ditt ex väl hör av sig. Slutsatsen är alltså: bryt kontakten och fokusera på dig själv. Vad resultatet än blir kommer det att vara värt det i slutändan.

När ska jag ta kontakt med mitt ex igen?

“Inte förrän ditt ex känt saknad och ånger kommer personen att tänka över er relation.”

Det ska du inte. Personen har uteslutit dig från sitt liv och nu är det upp till den att återfå kontakten. Målet är att med hjälp av tid få ditt ex att känna det du känner just nu. Personen ska sakna dig i sitt liv och vilja ta kontakt med dig, inte tvärtom. Den som avslutade förhållandet har inte lidit någon förlust. Den hade full kontroll och makt över er framtid tillsammans. Inte förrän den känt saknad och ånger kommer den att tänka över er relation.

Detta är en lång process och kan beroende på er situation ta allt från en vecka till flera månader. Tyvärr finns det ingen (inte ens ditt ex) som kan svara på när de kommer ta kontakt. Under tiden bör du undvika att kika på personens sociala medier, bilder och annat som påminner om personen. Allt för att rikta dina tankar åt ett annat håll!

När kontakten väl sker är det viktigt för dig att inte bli allt för ivrig och öppna dina armar direkt. Spela dina kort väl och tänk efter noga. Var skeptisk till ditt ex intentioner med kontakten. Om de vill träffa dig samma dag som kontakten sker, föreslå istället dagen därpå eller en annan dag i veckan. På så sätt kan du testa om det är ett tillfälligt själviskt behov eller ett genuint intresse att träffa dig igen – kanske som mer än vänner.

Kommer förhållandet hålla om vi blir tillsammans igen?

Du kan inte påverka din partners beteende eller beslut. Allt du kan göra är att vara den bästa versionen av dig själv och inte vara för beroende av någon annan. Det finns ingen som kan svara på om ert förhållande kommer hålla, utan det är något ni tillsammans måste jobba på. Det är inte heller något man kan jobba på ett tag och sen tro att allt blir bra — det måste pågå under hela er tid tillsammans.

Under tiden ni inte har kontakt kan det vara bra att identifiera de saker som du tror du gjorde fel i ert förhållande. Om du konstant jobbar på dessa saker så drar du ditt strå till stacken. Om din partner kan göra det samma så finns det en chans att ni håller ihop en lång tid framöver! Konsten att kunna hålla ihop är ett helt annat ämne som vi täcker i andra artiklar.

Lycka till!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here